Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Tippmann Big game Greece 2013 ''Operation Medusa''





Αφού πέρασαν 2 ημέρες από την επιστροφή μας και μπορέσαμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας ήρθε η ώρα να σας περιγράψουμε το "συναρπαστικό" αυτό ταξίδι μας και θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε κάθε στιγμή του.
Ήταν εμπειρία....

Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν και όλοι όσοι ήθελαν να πάρουν μέρος είχαν κάνει τα κουμάντα τους και μάζεψαν το χρηματικό πόσο και κανόνισαν και τις άδειες τους.

Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι ΟΛΟΙ μαζί...

Πέμπτη απόγευμα και όλη η ομάδα στο πόδι με σημεία συνάντησης ανά περιοχή για να συγκεντρωθούν οι βαλίτσες και ο εξοπλισμός από το όχημα του redbere που το διέθεσε για όλο το τριήμερο. Το αυτοκίνητο γέμισε και η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά τις μια η ώρα το βράδυ της Πέμπτης με ένα sms ότι όλα χωράνε και είμαστε οκ.

Το ταξίδι 
Παρασκευή πρωί ξεκινάει η επικοινωνία με όλα τα μέλη της αποστολής για τις ώρες αναχώρησης (μιας και κάποιοι εργάζονταν θα φεύγαμε σε δύο γκρούπ των έξι) και κανονίζουμε ώρα συνάντησης στην προβλήτα. Ένας ένας το πρώτο γκρουπ καταφθάνει και φορτωνόμαστε στο καράβι μετά και την προσέλευση του οχήματος.

Το ταξίδι πέρασε γρήγορα με χάρτες και τακτικές απλωμένες στο τραπέζι της τραπεζαρίας του σαλονιού του πλοίου.
Φτάνουμε στο λιμάνι και ο Δημήτρης από την διοργάνωση μας περιμένει για να πάμε στο χώρο να στήσουμε την σκηνή μας. Ευχαριστούμε για την εξυπηρέτηση.



Φτάνουμε στο χώρο μας ενημερώνουν που να στήσουμε την σκηνή και ξεκινάμε. Με το που τελειώνουμε ξεκινάει μια βροχή και χαμόγελα άρχισαν να εμφανίζονται σε όλους μιας και αυτό σήμαινε συννεφιά ίσως για τις υπόλοιπες μέρες και δροσιά για εμάς. Μάταια όλα μάταια!!!

Στο μεταξύ έρχονται και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής και νοικιάζουν 2 αυτοκίνητα για την μεταφορά μας, μιας και λόγω κακής συνεννόησης είχαμε κλείσει ξενοδοχείο εκτός δρομολογίου του πούλμαν που θα έκανε την μεταφορά των παικτών. Συναντιόμαστε στο Λιμάνι και κατευθυνόμαστε προς το bar όπου θα γινόταν η ενημέρωση.

Η ενημέρωση
Οι παλιοί γνώριμοι μας από το d-day παίχτες από την Βουλγαρία μας αναγνώρισαν αμέσως και μας φώναξαν κοντά τους.
Σύντομα λόγω της κοινής εμφάνισης όλης της αποστολής γίναμε αντιληπτοί από τις αποστολές και από τις άλλες χώρες και σιγά σιγά μαζεύτηκαν όλοι.
Η μια χώρα πήγαινε στην άλλη για φωτογραφίες και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων.

Ήπιαμε και τσιμπήσαμε κάτι μιας και νηστικοί και ξεκίνησε η ενημέρωση. Μας δόθηκαν κουπόνια για τις μπίλιες και χάρτες με την περιοχή του παιχνιδιού καθώς και κάποιες διευκρινήσεις για το τρόπο που κάποιος είναι out και οι μετακινήσεις μας μέσα στο χώρο αυτό.

Καληνυχτήσαμε και ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο.
Το ξενοδοχείο είχε την καλύτερη τιμή από όσα είχαμε ψάξει και δεν περιμέναμε κάτι το ιδιαίτερο.
Δυστυχώς κάναμε λάθος.
Το "Γαλήνη" μας κέρδισε αμέσως με την ομορφιά του το μεράκι που είχε κάθε του γωνιά αλλά πιο πολύ μας έκανε εντύπωση η φιλοξενία του Νίκου που μας έκανε αμέσως να αισθανθούμε σαν να είμαστε σπίτι μας. Τα δωμάτια καθαρά και με θέα και το τραπέζι του μπιλιάρδου τράβηξε αμέσως κάποιους από τους Λύκους.

Παρ όλη την κούραση η υπερένταση ήταν τόσο μεγάλη που κοιμηθήκαμε κάπου στις 03:00 μετά από μία σύντομη ενημέρωση και το τσιμπολόγημα κάποιων σουβλακίων....και τα πειράγματα μεταξύ των μελών.

Μέρα πρώτη
Το πρωί εγερτήριο στις 06.30 και κατέβασμα εξοπλισμού κάτω.
Το πρωινό βασιλικό με φρέσκα αυγά, ομελέτα, γάλα, καφέ, χυμό, ψωμί που μοσχομύριζε βούτυρα μαρμελάδες, σαλάμι, κασέρι δημητριακά, πεπόνι και τόσα αλλά που σκεφτόμασταν να σηκωθούμε μετά από το πρωινό χαχαχα.

Φτάσαμε στο λιμάνι και φορτώσαμε τα αντικείμενα στο πούλμαν και αποχωρήσαμε κατα τις 09:30 για το χώρο που θα γινόταν το παιχνίδι.

Αποθέσαμε τα πράγματα μας στο χώρο και κάποιοι πήγαν για τις μπίλιες κάποιοι για τις μπουκάλες και κάποιοι για τις επαφές με τις ομάδες.
Αφού ετοιμαστήκαμε πέρασε ένας ένας chrono και είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του παιχνιδιού.
Ξεκινήσαμε να πάρουμε τις θέσεις μας (αμυνόμενοι την πρώτη μέρα) οι Έλληνες,Άγγλοι,Αμερικάνοι και Αυστραλοί και οι Γερμανοί,Βούλγαροι είχαν φτάσει στο νησάκι απέναντι και φορτώνονταν στα ταχύπλοα.

Η απόβαση ξεκινά και το πρώτο κύμα φθάνει στην μπροστά παραλία από το νησάκι και αφήνει κόσμο. Δυστυχώς η απόσταση ήταν αρκετά μακρυά και κάποιοι έπεσαν στο νερό όπου τους έφθανε μέχρι την μέση. Κάποιοι στραβοπάτησαν και έπεσαν μέσα στο νερό με συνέπεια τα μάρκερ τους να παρουσιάσουν κάποια προβλήματα.

Οι αμυνόμενοι ξεκίνησαν την αντεπίθεση σε ένα τεράστιο χώρο με χαμηλή βλάστηση ως επί των πλείστων και με συστάδες δέντρων διασκορπισμένα σε όλη την έκταση.

Εντωμεταξύ το δεύτερο κύμα αποβιβάζεται στο δεύτερο σημείο της απόβασης στον όρμο κοντά στο μνημείο όπου δεν βρήκαν καθόλου αντίσταση μιας και οι αμυνόμενοι δεν έδωσαν σημασία στο σημείο εκείνο.

Γρήγορα το δεύτερο κύμα κατέλαβε το σπιτάκι και ακολουθώντας τον δρόμο έφτασαν κοντά στο σημείο του πρώτου κύματος της απόβασης. Μέτα από αρκετή ώρα παιχνιδιού πρόλαβαν και κατέκτησαν και το άλλο σπίτι οπότε η πρώτη φάση του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε με νικηφόρα την πλευρά των επιτιθεμένων.

Ανεβήκαμε στο players area όπου μας περίμεναν σουβλάκια 1 το καθένα και είχαν μοιραστεί και οι εξάδες με τα νερά. Το διάλειμμα κράτησε 1 ώρα περίπου και ξεκινήσαμε για την δεύτερη φάση της πρώτης ημέρας. Υπήρχαν 2 απώλειες από την ομάδα λόγω εξάντλησης μιας και οι υπόλοιποι κατόρθωσαν να επανέλθουν μιας και οι απαιτήσεις του σεναρίου σε φυσική κατάσταση ήταν υψηλές. Η ζέστη και η ένταση του παιχνιδιού ανάγκασε παίχτες και από τις δύο παρατάξεις να κάνουν μεγαλύτερα διαλείμματα για να ξεκουραστούν.

Η δεύτερη φάση καλούσε τους αμυνόμενους να υπερασπιστούν τρία σημεία όπου υπήρχαν κάποια αντικείμενα της Μέδουσας, Το παιχνίδι αποκτούσε μεγαλύτερη ένταση μιας και πλέον οι μάχες δίνονταν μέσα σε τούνελ, σε πυροβολεία, κτήρια, θάμνους ακόμα και στο δρόμο.

Η ένταση μεγάλη και οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν να βρουν 3 αντικείμενα μέσα στα τούνελ χωρίς να μπορούν να προχωρήσουν στα επόμενα δύο σημεία μιας και η άμυνα ήταν σθεναρότης.

Δόθηκε λήξη του παιχνιδιού και πορεία πάλι προς τα πίσω στο players area όπου φορτώσαμε τα πράματα μας και επιστρέψαμε στο λιμάνι και μετά από κει στο ξενοδοχείο.
Εκεί αφού είχαμε δώσει τις παραγγελίες μας στον Νίκο και μετά το μπανάκι μας περίμεναν μπύρες παγωμένες και μπριζόλες φρεσκοψημένες στα κάρβουνα με πατάτες από το μπαξέ του και πολλά άλλα καλούδια.

Με φαγητό, απενημέρωση της πρώτης μέρα και ενημέρωση για την δεύτερη και με εντυπώσεις από την μέχρι τώρα πορεία του παιχνιδιού, ή βραδιά έκλεισε με ένα γύρο σφηνάκια για όλους μας.

Μέρα δεύτερη
Το πρωί εγερτήριο στις 06.30 και κατέβασμα εξοπλισμού κάτω.
Το πρωινό βασιλικό με φρέσκα αυγά, ομελέτα, γάλα, καφέ, χυμό, ψωμί που μοσχομύριζε βούτυρα μαρμελάδες, σαλάμι, κασέρι δημητριακά ουφ πάλι παραφάγαμε..

Φτάσαμε στο λιμάνι και φορτώσαμε τα αντικείμενα στο πλοιάριο πλέον που θα μας μετέφερε στο χώρο της απόβασης μιας και σήμερα είμασταν επιτιθέμενοι. Ξεκινήσαμε 08.15 και μέχρι να φτάσουμε συζητούσαμε με ξένους και Έλληνες για το παιχνίδι για τα καλά και τα στραβά του.
Το κέφι δεν έλειπε πάντως και περιμέναμε να αποβιβαστούμε.

Φτάνουμε στο σημείο της απόβασης αλλά μας περίμενε μια άσχημη έκπληξη. Οι επιτιθέμενοι δεν ξεκίνησαν από το ίδιο σημείο με εμάς αλλά μας περίμεναν στο μώλο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεκινήσει άμεσα και με σαφές προβάδισμα των επιτιθεμένων μιας και μας περίμεναν και ήδη είχαν πάρει και θέσεις.

Η Έλληνες παίχτες βγήκαν πρώτοι όπως ζητήθηκε από τον διοικητή των υπολοίπων και κάναμε μια προστασία έως ότου αποβιβαστεί όλη η δύναμη μας. Δυστυχώς προσπάθειες που κάναμε για να καταλάβουμε το σπιτάκι ήταν άκαρπες.
Η δύναμη των αμυνομένων αποτραβήχτηκε τελικά στο σημείο της προηγούμενης μέρας και ξεκινήσαμε την επίθεσή μας.
Κατελήφθη το σπιτάκι που ήταν πάνω από το μνημείο και με κίνηση πάνω από το δρόμο στο δρόμο και κάτω από αυτών ξεκινήσαμε να κατεβαίνουμε μέχρι το σπιτάκι.

Ταυτόχρονα αρκετά άτομα επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο και ξεκίνησαν να κάνουν απόβαση σε δεύτερο σημείο στην ακτή όπου και αποβιβάστηκαν οι χθεσινές δυνάμεις.

Τελικά ο χρόνος έληξε χωρίς να μπορέσουμε να πάρουμε και το δεύτερο σπιτάκι αν και οι μάχες είχαν φτάσει δίπλα του.

Ανεβήκαμε σιγά σιγά προς τα πάνω όπου μας περίμενε το διάλειμμα της μιας ώρας και το σουβλάκι μας με το φοβερό τζατζίκι του.
Ανάσες και η μεταφορά μας (ευχαριστούμε Π.Ν.) στο σημείο όπου ξεκινούσε η επίθεσή μας. Αφού μαζευτήκαμε όλοι ξεκινήσαμε την επίθεση από δυο διαφορετικά σημεία. Υπήρχε πρόοδος μέχρι και την κατάληψη των τούνελ και την εύρεση των αντικειμένων. Μετά κολλήσαμε. Θές η ένταση η πολύ ζέστη η κούραση πολλοί παίκτες εξουθενώθηκαν και δε μπορούσαν να συνεχίσουν ή έκαναν μεγάλα διαλείμματα για να μπορέσουν να ξεκουραστούν λίγο.
Ο χρόνος έληξε και δε κατορθώσαμε να καταλάβουμε τα υπόλοιπα δύο σημεία.

Πάλι πορεία μέχρι το playerς area και μάζεμα τα πράγματα, η σκηνή ουφ κούραση.....

Χαιρετίσαμε τους νέους μας φίλους και από τις δύο παρατάξεις, ανταλλάξαμε στοιχεία επικοινωνίας (και ήδη επικοινωνούμε) φωτογραφηθήκαμε και σε κάποιους δεν έφτανε αυτό ήθελαν να αγκαλιαστούμε κιόλας.

Φτάνουμε ξενοδοχείο και μετά το μπανάκι κάποια από τα μέλη της αποστολής έκαναν και την βουτιά τους στην πισίνα - ευχαριστούμε και πάλι Νίκο - τσιμπήσαμε κάτι και ξεκινήσαμε για το λιμάνι. Εκεί μας περίμενε μια έκπληξη καθώς περνούσαμε από τις ταβέρνες εκεί μας φώναξαν κάποιοι από τους Γερμανούς παίχτες και τους Αμερικάνους και φωτογραφηθήκαμε και αγκαλιαστήκαμε ακόμα μια φορά.

Στο πλοίο μέσα στο σαλόνι συναντήσαμε έναν από τους αξιωματικούς στη βάση που διενεργήθηκε το παιχνίδι και έκανε αποδεκτή την πρόσκληση μας και μας έκανε παρέα σε όλο το ταξίδι. Βέβαια πολύ από εμάς λαγοκοιμηθήκαμε από την κούραση. Φτάνουμε λιμάνι ξεφορτώνουμε και ο καθένας στο σπίτι του.

Παίχτες ερχόμενοι από διάφορες χώρες με διαφορετικό πολιτισμό και με κλίση προς speedball, recball και tactical paintball έγιναν ένα για να απολαύσουν ένα αρκετά καλό παιχνίδι σε έναν καταπληκτικό χώρο. Η εμπειρία ήταν μοναδική μιας και μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πως παίζουν και οι ξένοι παίχτες ως σύμμαχοι και ως αντίπαλοι...

Εν κατακλείδι να πούμε για την άρτια συνεργασία όλων όσων συμμετείχαν από Ελληνικής πλευράς και κατέπληξαν τις άλλες αποστολές από το tactical παρουσιαστικό τους μέχρι και τις κινήσεις τους.
Να ευχαριστήσουμε όλους τους παίχτες από τις αντιπροσωπείες των υπολοίπων ομάδων που μας έκαναν την τιμή να συνεργαστούμε και να δείξουμε ότι ενωμένοι μπορούμε και κάνουμε θαύματα.
Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να ξανά συνεργαστούμε.

Απολογισμός
Νέες φιλίες, εμπειρία μοναδική, έπεσαν προσωπεία (δε θα κατινιάσουμε....) μα πάνω από όλα η χρωματοσφαίριση κέρδισε νέους φίλους και έγινε γνωστή σε ακόμα μεγαλύτερο κύκλο ανθρώπων...

Οι Werewolves (όσοι συμμετείχαν) δέθηκαν ακόμα περισσότερο με την ομάδα και είδαν την διαφορετικότητά της στο τρόπο παιχνιδιού και απέκτησαν πολλές νέες εμπειρίες.

1 σχόλιο:

  1. Κι εμείς σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και το πραγματικά γαμάτο gameplay...!!! Και του χρόνου με υγεία ευχόμαστε όλοι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή